Meet Peter

In 1987 opende Peter Boelen zijn gitarenwinkel De Plug aan de Ruysdaelkade in Amsterdam. Het idee was om de muzikant met groot of klein budget de mogelijkheid te geven om op een voordelige manier aan goede tweedehands (en bijzondere vintage) instrumenten te komen. Al spoedig was De Plug een begrip bij gitaristen en bassisten in de wijde omtrek van Amsterdam en de enorme collectie biedt een ieder wat wils.

Tegenwoordig is De Plug de Rock&Blues-gitarenzaak bij uitstek en vinden klanten uit de hele wereld hun weg naar het gezellige winkeltje in De Pijp, het “Quartier Latin” van Amsterdam. De Plug heeft zich gespecialiseerd in vintage gitaren en er worden twee keer per jaar in de USA de mooiste oude gitaren en versterkers ingekocht.

Onder het motto “You Order, We Search “ worden er ook moeilijk vindbare instrumenten opgespoord en ben je al eeuwen op zoek naar je favoriete Fender, Gibson, Gretsch, Rickenbacker etc. uit je geboortejaar, laat het ons weten en wij vinden wat jij zoekt.

Tot de cliëntèle behoren diverse nationale en internationale beroemdheden. Zo stuurde Neil Young zijn mensen langs, en kwam 10CC op bezoek. Vrij recentelijk waren ook de leden van Oasis in De Plug, voor zaken, Joe Walsh kwam en speelde Peter ’s favoriete lick van Funk # 49,  Joe Bonamassa speelde op een Gibson Les Paul SG Standard uit 61die hij nog steeds overweegt toe te voegen aan zijn inmiddels riante collectie. Poppa Chubby legde even aan om een bluesje te laten horen, Underworld, The Buzzcocks, Triggerfinger, Johnny Jones and the Blue Vegetables, etc etc. En niet te vergeten onze eigen beroemdheden, Jan Akkerman, Golden Earing, alle leden van Wild Romance, Nuff Said etc. Enfin, altijd gezellig.

In 2009 ging de film Mama Don’t Like No Guitarpickers ‘Round Here in premiere, een prachtig gemaakte sfeertekening van De Plug en zijn vaak bijzondere klanten. Deze film van Jacqueline van Vugt dong mee naar het Gouden Kalf, draaide 12 weken in de bioscopen en werd uitgezonden in Het uur van de Wolf (NPS), in april 2010. In 2013 werd de film getoond op het filmfestival upstate New York.  De 4-sterren recensies waren lovend, er werden zelfs vergelijkingen gemaakt met de cult-movie Smoke.

De DVD is inmiddels al in nieuwe oplage geperst en te bestellen bij De Plug. Gaat dat zien !!!